Orange the World

 
Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.
 
Daarom is de Anodebol ook een paar nachten oranje.

Stichting Instandhouding Anodebol opgericht

Op 15 november 2022 is er een stichting opgericht die zich gaat inzetten om de Anodebol werkend te houden. Dit was nodig omdat Anode Energie er niet meer is om hier voor te zorgen. De kosten lopen echter gewoon door. Denk daarbij aan onderhoud, verzekering en internettoegang.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Marco Hersbach – voorzitter

Sjaak Kruidenier – secretaris

Eric van Teeffelen – penningmeester

De komende dagen gaan we bezien hoe we fondsen kunnen werven voor de instandhouding. Als iemand daar goede ideeën voor heeft, dan horen we die graag. Maar bijdragen in de vorm van hulp (bijvoorbeeld onderhoud website) of gewoon in geld (zie sponsoring) zijn ook welkom. Laat het weten op info@anodebol.nl

De Anodebol weer in volle glorie

Naar aanleiding van verschillende bezorgde berichten van omwonenden omtrent de Anodebol, willen we graag mededelen dat de Anodebol op 25 juni weer volledig hersteld is en dus weer te bewonderen valt als voorheen.

Verschillende doeken waren meegenomen voor reparatie nadat er een was gescheurd en enkele waren beschadigd. Deze werden vervolgens weer bevestigd en aangespannen zodat Barendrecht en omstreken weer met veel plezier van een complete Anodebol kan gaan genieten.

De Anodebol bijna weer in volle glorie

Naar verwachting, zal de Anodebol vanaf vrijdag aanstaande weer te bewonderen zijn in haar volle glorie.

De doeken, die enige tijd geleden zijn meegenomen voor reparatie, worden naar verwachting vrijdag aanstaande geleverd. Deze zullen dan weer worden opgehangen en aangespannen zodat Barendrecht en omstreken weer met veel plezier van een complete Anodebol kan gaan genieten.

Anodebol in reparatie

Ruim 3 jaar nadat de Anodebol in bedrijf is gesteld, heeft slijtage helaas zijn intrede gedaan. Zoals sommigen waarschijnlijk al hebben opgemerkt, is hierdoor één van de doeken kapot gegaan. 

Om er voor te zorgen dat iedereen weer van de Anodebol kan genieten in haar volle glorie, zal dit dan ook zo snel mogelijk worden hersteld.